Sportvissen

Wij verzorgen verschillende sportvisactiviteiten. Dit van ankervissen tot volledig verzorgde wrakvistrips. Makreelvissen nachtvissen, maar ook op verzoek zeebaarstrips.

De tarieven in 2014 zijn voor wrakvistrips tot 30 mijl 600 euro. Voor trips verder dan 30 mijl uit de kust zijn wij genoodzaakt een kleine brandstoftoeslag in rekening te brengen. Voor ankervissen, nachtvissen, makreel vissen of een combinatie hier van hangt het tarief af van vaarafstand en tijd.

Al voor wij een plaats voor een duiktrip definitief reserveren ontvangen wij graag 25 euro borg, wanneer deze door ons ontvangen is bevestigen wij de reservering aan u per E-mail. Ook boeken voor een trip op een doordeweekse dag is mogelijk.

Neem eens een kijkje in onze logboeken van de afgelopen jaren. Deze zijn te vinden onderin deze pagina.


 

Anker/Wrak

Anker- en Wrakvissen

 (Polyprionidae) vormen een familie van vissen die tot de orde van baarsachtigen (Perciformes) behoren. Het zijn zoutwatervissen die in de diepzee leven, voornamelijk op de bodem van de oceaan waar ze grotten en scheepswrakken (waar de naam vandaan komt) bewonen. Soorten Volgens FishBase bestaan er zes soorten in twee geslachten:

Geslacht Polyprion Wrakbaars (Polyprion americanus) Polyprion moeone Phillipps Hapuku-wrakbaars (Polyprion oxygeneios) Polyprion yanezi de Buen Geslacht Stereolepis Stereolepis doederleini Lindberg & Krasyukova Californische jodenvis

Uitgebreide informatie volgt binnenkort. Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen aan Jos van Leerzem, bereikbaar op 06-24737553 of stuur een bericht via onze contactpagina.


 

Makreel

Makreel vissen

Het makreelvissen vindt altijd plaats in het late voorjaar en in de zomer ( van half mei tot eind september ).
In deze periode zwemmen de makrelen in grote getale door de Noordzee. Ze worden dan ook wel zomergasten genoemd.

De makreel opsporen op zee is nog niet zo gemakkelijk. Gelukkig heeft de schipper veel ervaring en heeft hij ook allerlei trucs om de vis op te sporen. Hij volgt de meeuwen * in de lucht o.a. op de radar en onder water zoekt hij de vis op de kleurenechometer.

Om makreel te vangen is niet zo heel veel visserskunst nodig. 
De makreel is een felle roofvis en bijt in bijna elk soort aas dat hij tegenkomt.
De beste resultaten bereik je, zo leert de ervaring, door met meerdere scherpe haakjes te vissen. Aan deze haken zijn witte of bonte veren gebonden. Deze standaard vislijn heet een verenpaternoster.

Onderaan deze verenpaternoster moet een loodgewicht gehangen worden tussen de 200 en 300 gram. 
Dit loodgewicht heeft natuurlijk weer direct invloed op de keuze van de hengel waarmee je het beste kunt vissen vanaf een schip.
Een boothengel is een korte ( ca. 2 meter) hengel met een stevige zeemolen met daarop circa 50 meter lijn van 50/100.
Heeft u geen boothengel? Geen probleem!

Bootverhuur Zuidwest verhuurt stevige boothengels met goede zeemolens.
Makreel is een vis die je na de vangst goed moet verzorgen, omdat hij anders redelijk snel bederft. Maak de vis altijd zo snel mogelijk schoon en als het erg warm is verpak ze dan in ijs of in een koelbox.

De schipper van de coaster kan u uiteraard met raad en daad bijstaan tijdens uw visdag.

* De meeuwen jagen op sardien. Makreel jaagt ook op sardien. Zij jagen de sardien omhoog en daar komen de meeuwen op af.


 

Nacht

Nachtvissen

Kleding: Hoe warm het overdag ook geweest kan zijn, 's nachts kan het ineens behoorlijk afkoelen. Vooral bij een heldere nacht kan het zelfs in de zomer behoorlijk koud worden aan het water. Zorg er dus voor dat er voldoende kleding bij de hand is. Beter iets teveel kleding meegenomen dan net iets te weinig. Ook een regenpak wordt voor de zekerheid altijd meegenomen. Het komt nogal eens voor dat er droog weer wordt voorspeld, maar dat die voorspelling nou net niet geldt voor dat stukje kust waar wij ons op dat moment bevinden. Een onverwacht onweersbuitje van een paar minuten zorgt er dan voor dat we de rest van de avond doorweekt aan het water zitten.

In de winter is het aan de kust meestal iets warmer dan in het binnenland. Erg veel scheelt het helaas niet, zodat we ons toch goed moeten kleden tegen de kou. Tegenwoordig zijn er prima warmtepakken in de handel die ons zelf bij -40 graden warm schijnen te houden. Zorg er wel voor dat het warmtepak ook waterdicht is. Sommige pakken zijn namelijk maar zeer matig waterafstotend en dat merk je goed tijdens een regenbui. Bij voorkeur 100% waterdicht dus. Er zijn verschillende soorten warmtepakken.

Grofweg wordt er een onderscheid gemaakt tussen 1-delige en 2-delige pakken. Het voordeel van een 2-delig pak is dat deze vrijwel altijd goed past. Zorg er wel voor dat het onderste deel van het pak, de broek dus, aan de voorkant en achterkant een groot deel boven de middel komt. Hierdoor worden de rug en vooral de nieren goed beschermd. Zorg er ook voor dat je voldoende bewegingsruimte hebt in het pak. Je moet namelijk nog wel kunnen werpen.